Legge til, endre eller slette DNS-oppføring

For å gjøre DNS litt enklere å forstå har vi markert de forskjellige postene med fargekoder:

• Grønn: A-record styrer peking av domenet ditt. Vårt standardoppsett styrer selve domenet samt koblinger for e-post i vårt system. Om du skal peke domenet ditt til en ekstern hostingtilbyder gjøres det normalt ved å endre A-records for hoveddomenet og subdomenet www.
  • Orange: CNAME-oppføring. Dette er en form for subdomene og videresending i samme funksjon. Dette bør ikke legges til uten å ha kontroll over hva man gjør. Det er eksempelvis ikke mulig å lage en CNAME-oppføring på hoveddomenet ditt, da det vil overstyre alle andre innstillinger for DNS.
  • Turkis: MX-pekere. Disse styrer hvor e-posten som sendes til ditt domene havner.
  • Lilla: SRV-oppføringer. Dette brukes ofte i forbindelse med e-post eller løsninger som krever spesielle instrukser.

1. Finn frem til håndtering av DNS for det aktuelle domenet du ønsker å endre pekere på.

2. Legge til en DNS-oppføring.

Velg type DNS-oppføring i rullegardinen (1). Skriv inn oppføringens navn (2) og innhold (3). Er det nødvendig kan TTL (TimeToLive) justeres (4). Standard TTL settes alltid til 10800. Trykk på "Legg til" for å lagre den nye oppføringen i DNS.

3. Slette DNS-oppføring.

Marker DNS-oppføringen som skal fjernes i avkrysningsboksen til høyre (1) og trykk deretter på "Slett valgte rader" (2). Velg "OK" for å bekrefte slettingen.

4. Endre DNS-oppføring.

Det kan være nødvendig å endre DNS for et domene hvis man skal gjøre om pekere for e-posthåndtering eller endre IP-adressen til serveren som har hjemmesiden din. Rediger ønsket oppføring direkte i tabellen (1). Når du bytter rad vil den endrede raden bytte farge for å indikere at det er gjort en endring som krever at du må klikke på "Lagre endringer" (2).